Home » Nieuws » Het barbecue weer komt eraan! Heerlijk maïskolven recept

Het barbecue weer komt eraan! Heerlijk maiskolven recept

Wij Hollanders houden ervan! Bij de minste zonnestralen halen we de barbecue tevoorschijn. Nu mag een lekkere maiskolf hier natuurlijk niet op ontbreken. Vandaar dat we jou hieronder uitleggen hoe je nou zo’n overheerlijke maïskolf zelf in je achtertuin of op je balkon kan klaarmaken.

Benodigdheden
- Maiskolf
- Roomboter
- Chilipoeder

Bereidingswijze
Pel de bladeren van de maïskolven en spoel ze af onder stromend water. Meng ongeveer 20 gram roomboter met de chilipoeder in een kom. Smeer daarna de chiliboter op de maiskolven.

Hierna kan je de maïskolven in folie wikkelen. Op de barbecue draai je de maïskolven na 15 minuten een kwartslag. De boter smelt dan lekker over de maiskolf heen. Zorg dat de maïskolven goed zijn ingepakt want als de boter uit de folie lekt krijg je steekvlammen.

Het voordeel van maïskolven in folie is dat de maïskolf gestoomd word en heerlijk mals en sappig blijft. En wil je het minder pittig dan kun je in plaats van chilipeper ook kruidenboter gebruiken.


Groepen

Met een groep Mexicaans uiteten in Rotterdam

Impressie

Impressie van Amigo Rotterdam